Lördag-i Sala Silvergruva

Hejsan.
Just nu har jag precis ätit tacos (supergott) och varvat ner lite. Idag har vi nämligen varit i Sala och gtt ner i silvergruvan där. Ganska spännande och intressant faktiskt:)

Men jag ska ta det från början.
I morse blev vi väckta strax efetr kl.8,och då var jag mer eller mindre halvdöd,då jag inte lyckas somna förens efter ett på natten p.g.a värmen. Men vi lyckas till slut packa oss iväg och komma fram vid ca 12.40. Vi gick då och köpte biljetter till att gå  ner i gruvan och började dra oss dit bort. Man kunnde ju önskat att vädret varit bättre,då det regnade och var tråkigt.:( Men vi skulle ju ändå åka ner i gruvan,så det gjorde väl inte så mycket. Väl där fick vi vita såna där hjälmar som byggarbetare har på huvudet,och lyckades tränga oss in i en hiss med en massa andra människor,och började resan ner mot 155 meters djup. När vi väl kom ner,så hann vi inte ut,utan någon tryckte på knappen där uppe och hissen började åka uppåt igen. Men som tur var så fanns det fler "stopp" på vägen,så vid 60 meter kunde vi vända om och åka ner igen. När man gick ur hissen var det väldigt kallt där,men det visste vi redan om,så vi hade varma jackor med oss. Men det känndes lite konstigt att ta med sig tjock jacka när det är sommar ute.

Idag var det ingen guidad tur,som det är i vanliga fall,men det stod lite folk vid jämna mellanrum,så man inte skulle tappa bort sig aldeles,men man fick gå runt i grottorna i gruvan själv. På vägen var det "gruvarbetare" och folk som bodde i sala stad. Någon hade satt eld på staden,och man skulle nu ta reda på vem som hade gjort det,om man ville. haha :p Folk uppe på marken hade såna där vita peruker man hade förr på huvudet,( så som de har i Pirates of the ceribbean ),så man fick sådan där 1700-tals känsla:P det fanns en sjö där,som blivit när de grävt i berget,jättefint,men bilderna tror jag tyvärr inte blev så bra,men jag ska kolla på dem sen. Sedan hade de en dörr in till ett cafe där nere,där de sålde kaffe dricka och bullar och sånt. Där inne var det jätteskönt,mot i gruvan där det bara var några grader:P efter det tittade vi runt lite till,sedan åkte vi hissen upp och tittade där lite. Sedan åkte vi hem. En spännnde upplevelse:) /Jenny

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0