Hej igen!

Tjaba.
För er som läste i förmiddags,så kan jag säja att jag faktiskt kom iväg till Skövde. Det efter att mamma ringt och frågat om Gina var öppet imorgon. Det var det inte. Satt ju och kollade på nätet först och hittade en vit,tjockare tröja med knappar och ett skärp. Men när vi väl kom dit så hittade vi den inte.. Däremot hittade jag en vit med knappar och skärp på Vero Moda och en svart sticka tröja,så valet  var ganska svårt.. Men till slut var det den svarta stickade som fick följa med mig hem idag.

Efter det gick vi lite på matfestivalen och åt på tre olika ställen, Johan åt pizza,mamma färsspett och jag åt lax med nån slags potatis. Efter det åt vi fritered banan med glass,efter det åkte Johan karusell,och därefter åkte vi hem. Trött och med skoskav,men glad. :)

Helg igen

Hejsan!

hur har ni det? Jag har det ganska bra,men det blev ju inget Stockholm som ni kanske förstår,utan det blir om två veckor i stället. Var i Mariestad igår och försökte hitta en tjockare tröja,men hittade inget och de hela slutade med att jag köpte en bok. Därför vill jag åka till Skövde idag,men vi får se hur det blir med det,annars blir det imorgon. Håller på att försöka kolla Gina tricots öppetider,men har inte hittat något än :(

Annars så har jag gått mer än en vecka i skolan och det har väl funkat bra. Blir bara så trött av att sitta så länge på bussen på eftermiddagen,då man helst av allt bara vill skynda sig hem.Man annars är jag inte alls lika trött på morgonen som jag brukar. Än.... ;).

Första skolveckan avklarad

Hejsan!

Liten uppdatering om vad som hänt de senaste dagarna.

I torsdags hade vi vanliga lektioner i skolan,bl.a engelska,matte och so. Kändes inte att så jobbigt som jag trodde att komma igång igen,och förutom att jag hade lite hjärnsläpp,så lyckades jag nog ganska bra. På kvällen tränade jag för Lena Wigh,mer om det i Hästar och andra djur. Kommer skriva om det imorgon,då min tid är begränsad.

Idag hade vi lagdag i skolan. Vi blev indelade i grupper med en 9:a,en 8:a,7:a och en 6:a. Det blev jag och tre killar,vilket funkade bra,då vi kunde jobba som ett lag ( faktiskt ). Man hade 50 olika uppgifter och vi hade flera timmar på oss (med undantag för lunch ). Vi lyckades få ihop ca 5000 poäng,ganska dåligt med tanke på att vinnarna fick ihop minst det dubbla. Jaja,skoj var det i allafall.:)

Liten inledning

På den här kategorierna ska jag skriva om,precis som det låter,hästar och övriga djur. Många som läser bloggen är inte intresserade av hästar,så tänkte att jag kunde fixa en egen kategori till det,för er som är intresserade. Här kommer jag att skriva och lägga upp lite bilder då och då. Ska försöka göra det så intressant om möjligt,skriv gärna om ni har synpunkter:)

Första skoldagen

Hejsan:)

Hur har ni haft det idag? Min dag har varit helt okej,men det var med blandade känslor jag tog ( den nya ) bussen in till skolan. Turen har ändrats sedan förra året,så vi åker även runt Fägre numera. Alltså åker både jag,Josse och Hanna samma buss,och Bori en annan,vilket är synd. Det sämsta med den nya turen är att nu kommer vi hem lite senare än vad vi brukar,vilket innebär att jag kommer få rusa hem imorgon för att sedan åka iväg till Töreboda.

Idag i skolan gick vi till det nya klassrummet,som ser mycket ljusare ut än det förra. Vi fick inte sitta vart vi ville,utan blev utplacerade i grupper som vi ska sitta. Sedan fick vi schema och en massa info. Sedan gick vi och " hissade flaggan " i gympasalen och lärarna presenterade sig. Därefter lite rast och sedan mer info och så fick vi skåpsnycklar,fick vi äntligen gå och äta. Sedan gick vi till NO:n och fick lite böcker och så. Sedan var det gympasalen igen för att lyssna på valen i Elevens val. Därefter gick vi till våra klassrum och valde vad vi ville ha. Därefter vad det slut,ca 14.20.

Ganska lugnt:P

Sista sommarlovsdagen :(

Hej.
Sista dagen idag då. Och flera veckor kvar till nästa lov. Jaja,man får väl lyckas ta sig samman lite och försöka ta lite positivt på saken,lite svårt,men man får försöka.

Blev väckt vid ca halv elva idag och tittade på OS lite. Red sedan en liten stund i skogen och hoppade sedan in i dushen för att sedan heja på Stefan Holm i höjdhoppsfinalen. Tyvärr kom han bara fyra,så vi får se vad som händer :( 

Åt lite mat framför TV:n emellan och tittade sedan på Johan Wissman som lyckades ta sig till final. Tittade sedan lite på dressyren,men hann inte titta klart innan vi drog till Töreboda och spelade brännboll med Johans nya klass. Spelade med de vuxna och vi vann typ med 44-30 :P

Men nu ska jag sluta skriva och ladda inför imogon. Hejdå

Hej

På den här kategorin kommer jag att ibland ha lite undersökningar och sånt. Det enda ni behöver göra för att vara med i en undersökning är att klicka på "komentera" under undersökningen och svara som du tycker. Du behöver inte skriva namn om du inte vill. När sedan undersökningen när klar,redovisar jag svaret på bloggen. Så glöm inte att gå in igen och kolla resultatet!


OS

Hej på er.

Har precis satt mej här vid datorn efter ca en timme utomhus och flera timmar framför tv:n. Tittade på Banhoppnigens final i lag. Fick vi någon medalj?? Nej,naturligtvis fick vi inte det! Ett tag kunde vi vara med och tävla om medalerna,men sedan drog vi på oss en del fel (och slutade på åttonde plats). Vi har en del sporter kvar med svenskar i,men många är redan klara.  Såhär har det gått för en del av våra svenskar (för er som har missat):

Carolina: Kom inte till final i tresteg,men har längdhoppet kvar

Susanna Kallur: Kom till semifinal som sprangs idag,men kommer inte till final efter att hon ramlat efter första häcken       :( på 100 meter häck

Stefan Holm: Vidare till final i Höjdhopp

Linus Törnblad:Rev ut sig på 2.25 och kom inte till final

Mustafa Mohamed: Kom tia i finalen på 3000 meter

Dressyrlaget: fjärde plats
Fälttävlanslaget: fjärde plats

Det är bara ett urval av de saker vi har gjort. De medaljer vi har är:

Silver cykling damer
Silver cykling Herrar
Silver tennis i par

Egentligen skulle vi ju haft ett brons också,men som många vet så blev ju brottaren av med det.

Jaja,nu har vi ju många saker kvar,vi får se hur det blir.

Skola på onsdag då. Känner inget särskillt just nu. De första dagarna är det lite spännande att träffa de andra igen,men efter ett par dagar är man riktigt less och önskar att man hade lov igen:P

Men nu är det ju imorgon kvar också,så ska försöka ha en så skön slappdag som möjligt.

Träningsvärk!

Hej!

Nu har jag inte skrivit på ett tag,men har inte haft något att skriva om direkt.

Men igår var jag i allafall i Töreboda ridhus och tränade för Lena Wigh för första gången. Vi tränade på studsserie,galoppbommar och att komma ur snäv sväng. Vi var bara tre stycken,så det var bra. Vi höll på i ca 1 tim 10 min men fick använda muskler jag inte använt på hela sommaren plus att jag sedan blev trampad på foten när vi kom hem,så den är lite lila. Men annars gick det bra.

Annars har jag mest tittat på OS. Vi har ju fått några medaljer än så länge,men tycker att en del lag och liknande verkar komma på fjärde plats för det mesta...men det återtår att se om vi får bronset i brottning eller inte...

Idag har jag tjänat ytterligare 100 spänn på gräsklippning. Pappa var hemma och fixade med båten,och mamma och Johan skulle åka och handla,så jag fick själv dra igång gräsklipparen. Första gången fick jag igång den på andra försöket (!!!),otroligt med tanke på hur ont jag hade i axlarna,och efter pausen lyckades jag efter tre försök.

Så nu har jag shoppingpengar till Stockholm! Har gjort en lista på gallerior med affärer som inte finns här och vilka gator de ligger på,så ska vi gå dit. Nu har jag: 600 på bankkort, 300 i övrigt och får 800 på fredag. Blir en ganska ordentlig peng/ Jenny

måndag

Hejsan.

Riktigt dåligt väder idag:( skulle vara skurar men mest uppehåll. Mm visst..

Har mest suttit framför tv:n och kollat på OS. Något annat fanns det inte att göra. Tittade på simningen och på handbollen Sverige-Ryssland. Sedan åkte jag med en stund till mormor och fikade. Nu lite senare på kvällen blev det riktigt fint väder faktiskt.

Om ca en vecka börjar skolan :( :(. Det var en tanke som plötsligt slog mej i går kväll. Veckorna har gått otroligt fort,och på hela sommaren har jag inte alls gjort så mycket.Ganska skrämmande då vi har haft 10 veckor...

Det bäst med att skolan börjar är ju att träffa kompisarna igen. Har inte träffat dem alls mycket i sommar,så ska bli kul att träffa dem igen:) 

Kändisar =)

Hej!
Eftersom regnet öser ner utanför fönstret tänkte jag skriva om lite kändisar idag.


Hayden Panettiere:  I TV-serien Heroes. Jag har inte sett serien,utan bara ett avsnitt då och då,men enligt många ska serien vara bra.


Amanda Bynes: Är verkligen bra i filmen She´s the man. En film som rekomenderas att kolla på

Ursäkta mej!

Hejsan allihopa!

Ursäkta att jag knappt skrivit något på bloggen denna veckan,bara i måndags,men jag har haft annat för mej. Här kommer det:

Tisdag:
Idag kom Sarah hit, Vi träffades inte då,de hade sina sysslingar här,så det blev inte av. Detta var bara en slappardag,som många andra:p

Onsdag:
Idag var jag och mamma i Mariestad. Mamma hade tid klockan 09.45 hos salongen,där hon skulle få fotvård och frans och ögonbrynsfärgning. Under tiden tittade jag lite i skyltfönstren och väntade på att affärerna skulle öppna klockan 10.00. Inne på Lindex  tittade jag på mascara,( det behövde jag verkligen),men hittade ingen i rimligt pris. Sedan när jag kom tillbaka fick jag en mascara ( !) av henne på salongen. vattenfast dessutom. Jag kanske ska gå dit och färga ögonbrynen någon gång,vi får se. Därefter gick vi till banken och aktiverade mitt bankkort,och sedan till Lindex igen,där jag hittade lite underkläder.

Sedan på eftermiddagen träffade jag sarah,och vi pratade om allt möjligt som vanligt. Helt plötsligt frågade hon när jag fyllde år. - 4 Mars sa jag. Då fragade jag när hon fyllde år. Då visade det sig att hon fyllde år 9 Augusti,vilken är idag,och jag var helt säker på att det  var 9 september. Gud vad jag skämdes! Ingen present ade jag heller till henne,men det får jag fixa tills nästa gång hon kommer hit.

Torsdag:
Idag red jag och sarah på förmiddagen,och sedan träffades vi sent på eftermiddagen efter att de varit i stan. Då åt vi lite kvällsmat där,pratade och spelade kort.

Fredag:
Idag red vi på morgonen,sedan skulle de åka hem så det blev inget mer tyvärr:( Men vi har ändå haft kul så länge det varade:)

Lördag:
Idag har jag ridit med Josse. Den här gången kom hon till mej och vi red en ganska lång tur,men tyvärr så hamnade vi i världens regn väder och lev genomblöta nästan hela vägen,men i slutet så slutade det och blev nästan lite soligt,men vad hjälpte det...När vi kom tillbaka var jag fortfarande genomblöt och frös ganska mycket. Men vi hade det kul ändå:)

Tråkig dag=(

Hejsan.
Idag är en ovanligt trist dag. Vaknade inte förens 13.40 (!) och gick upp. det fick bli två bullar och ett glas mjölk till "frukost". Eftersom det har varit så dåligt väder så har jag och mamma hjälpts åt att städa lite i mitt rum och kollat ut vad som ska slängas och vad som ska säljas. dessutom gjorde jag lite plats i ett par byrålådor frö att lägga ner lite vinterkläder som man inte använder just nu på sommaren,för det var lite väl fullt i garderoben nu :P Men nu har jag fått bort lite och vi ska ju åka till Stockholm,så ska jag shoppa inför skolan:D

Söndag

Hej.
Idag har det varit blandat väder,åska och regn blandat med sol. Har mest slappat och lyssnat på musik.

Håller nu på att kolla p filmcafes hemsida. Har hittat ett bra jobb som verkar jätteskoj,man kan läsa annonsen,men du kan inte svara på annonsen om du inte är medlem!!  Det tycker jag är ganska dåligt,för jag skulle gärna vilja svara på den här annonsen,för jag tycker att det verkar  intressant. Men vi får se hur det blir... Men jag hoppas att jag ska hitta något snart!

Lördag-i Sala Silvergruva

Hejsan.
Just nu har jag precis ätit tacos (supergott) och varvat ner lite. Idag har vi nämligen varit i Sala och gtt ner i silvergruvan där. Ganska spännande och intressant faktiskt:)

Men jag ska ta det från början.
I morse blev vi väckta strax efetr kl.8,och då var jag mer eller mindre halvdöd,då jag inte lyckas somna förens efter ett på natten p.g.a värmen. Men vi lyckas till slut packa oss iväg och komma fram vid ca 12.40. Vi gick då och köpte biljetter till att gå  ner i gruvan och började dra oss dit bort. Man kunnde ju önskat att vädret varit bättre,då det regnade och var tråkigt.:( Men vi skulle ju ändå åka ner i gruvan,så det gjorde väl inte så mycket. Väl där fick vi vita såna där hjälmar som byggarbetare har på huvudet,och lyckades tränga oss in i en hiss med en massa andra människor,och började resan ner mot 155 meters djup. När vi väl kom ner,så hann vi inte ut,utan någon tryckte på knappen där uppe och hissen började åka uppåt igen. Men som tur var så fanns det fler "stopp" på vägen,så vid 60 meter kunde vi vända om och åka ner igen. När man gick ur hissen var det väldigt kallt där,men det visste vi redan om,så vi hade varma jackor med oss. Men det känndes lite konstigt att ta med sig tjock jacka när det är sommar ute.

Idag var det ingen guidad tur,som det är i vanliga fall,men det stod lite folk vid jämna mellanrum,så man inte skulle tappa bort sig aldeles,men man fick gå runt i grottorna i gruvan själv. På vägen var det "gruvarbetare" och folk som bodde i sala stad. Någon hade satt eld på staden,och man skulle nu ta reda på vem som hade gjort det,om man ville. haha :p Folk uppe på marken hade såna där vita peruker man hade förr på huvudet,( så som de har i Pirates of the ceribbean ),så man fick sådan där 1700-tals känsla:P det fanns en sjö där,som blivit när de grävt i berget,jättefint,men bilderna tror jag tyvärr inte blev så bra,men jag ska kolla på dem sen. Sedan hade de en dörr in till ett cafe där nere,där de sålde kaffe dricka och bullar och sånt. Där inne var det jätteskönt,mot i gruvan där det bara var några grader:P efter det tittade vi runt lite till,sedan åkte vi hissen upp och tittade där lite. Sedan åkte vi hem. En spännnde upplevelse:) /Jenny

Fredag på båten

Hej! Igår blev det tyvärr inget inlägg här på bloggen,sidan kunde inte visas av någon anledning:S Jättekonstigt! Men internet och datorer är ju lite speciella ibland:P

Jaja,men igår var jag ju i Mariestad på Swedbank för att skaffa ett bankort. Det är nu fixat,jag har satt in 600 kr,och jag kommer få det inom tre bankdagar. Dessutom ska vi försöka skaffa ID-kort nångång nästa vecka,då man tydligen skulle ha det då man snart fyller 16 (eller snart och snart). När det var fixat så ville min lillebror gå till leksakaffären,så då passade jag på att smita in på JC. Det är fortfarande rea typ överallt,så som JC,Vero Moda mm. Inne på JC hittade jag ett jättefint lila linne som jag köpte för 74.50 (från början 149 kr). Det hade jag på mammas födelsedagsalas,hon fyllde år igår och vi hade lite gäster. Då fick jag 200 kr av ett par av våra kompisar,en försenad konfirmationspresent:)


Idag har vi varit ute med båten i "våran" vik. Där solade,badade och slappade vi. Vi åkte hemifrån ca 10.30 och lade i båten i Tåtorp. Vädret var bra,men det var gaska kallt i vattnet. Så nu har jag blivit ännu lite brunare=) och hade en toppenskön slappdag:P

men vi hörs senare igen,då kommer det komma lite mer mode,kändisarfilm och musik. Det har varit lite dåligt med det,men det ska börja nu igen/ Jenny

RSS 2.0