Fredag

Hej.
Gick upp tidigt idag för att kolla på Top model eftersom jag missade det igår p.g.a tävlingen. Förutom att det snöade så man blev blöt på några sekunder så gick allt bra. Tävlingen var i det stora ridhuset (:D!) och framridning i det gamla,precis som på de stora tävlingarna. Måste säja att det känndes kul att få rida i samma ridhus som många av de stora ryttarna har ridit i,haha:P

Banan var fin och hade 8 hinder,men grejen var den att de ställde ut blommor brevid hindren så som de gör på lite större tävlingar,och det var ite Jolita beredd på,och det slutade med att jag fick 12 fel i första rundan. Men efter en liten paus (jag hoppade 80 cm två gånger) red jag igen och var då felfri och fick en rosett. Nästa tävling blir det nog höjderna 80 och 90 cm,men får se...

Kvällen idag blir lugn,ska nog bara titta på TV och slappa;) så det blir skönt◊


Första snön:) från våran balkong.


haha,vad jag ser sur ut:P

Tävling ikväll

hej! Tänkte assa på att blogga lite snabbt när jag ändå var ute och kollade vädret. Enligt SMHI ska det tydligen bli ev. 5 cm blötsnö ikväll och i natt,men man kan ju hoppas att det väntar till vi kommit hem i alla fall. Ska till Grevagården på tävling,och darrar redan nu av nervositet. Inget annorlunda,med andra ord...

Visst vill man ha snö,men til jul och inte nu. Vintern komer alltid för tidigt eller för sent,inte alls roligt...
men nu måste jag ut och göra i ordning Jolita,om en timme åker vi♣

Tjejkväll:D

Hej på er!

ja,igår fick vi äntligen våran efterlängtade tjejkväll. Det är ibland lite svårt eftersom man ska hitta en dag som passar alla. Men vi lyckades till slut! De kom hit vid ca 18.30 och under kvällen så snackade vi,kollade på film och hade allmänt roligt:). De sov sedan över tills idag,och vi somnade väl runt 2 kanske? Jaja,här kommer lite bilder i alla fall


Josse är väldigt glad att våran tjejkväll blev av:P
Bori


Hanna







Tillsammans med er har man aldrig tråkigt<3

Måndag på lovet

Hej!

Sov till 12 idag igen. Gick och lade mej ganska tidigt igår,för av någon skum anledning värkte det i båda mina ben så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Blev lite läsning,sedan somnade jag och hoppades att det skulle gå över,vilket det också gjorde. Jätteskönt! Vad det än var hoppas jag att det aldrig kommer igen.

Har idag bara tränat lite,annars har jag inte gjort så mycket. Imorgon blir det ev. tjejkväll,vi får se hur det blir..Vi håller på att ordna lite med det nu,så vi får se.

lägger in lite bilder här :P


Höstig bild:)

Så här ser jag ut idag

haha,jag ser nästan arg ut:P


Bio=)

Hej!

Har precis kommit hem från Skövde efter att ha varit på bio. Kollade på High school musical 3 tillsammans med Josse. Vi skulle egentligen gått imorgon,men det passade bättre idag. Jag tycker att den här filmen är bättre än de andra,och att den dessutom är rolig,är ett stort plus. Det beror mycket på en av de nya killarna i filmen,som jag kan avslöja är riktigt rolig:D



I morse var jag också och tävlade i Mariestad. Hoppade 70 och 80,och för första gången så var jag felfri på båda! På torsdag ev. en ny tävling,kanske på lördag också,och söndag är det Hubertusjakt:D

En bild från imorse,efter första rundan. En till sådan fin rosett fick jag ju:D    ♦

Lördag

Hej på er.

Idag har jag inte gjort mycket alls,jag sov till ca kl.12,och sedan var jag ute en sväng och tränade lite inför imorgon. Ska till Mariestad och ev. till Skövde på tävling på torsdag. Men inget bestämt än. I övrigt har jag läst,snart klar med tredje boken också. Blir intressant hur den slutar...

Imorgon ska jag som sagt tävla,något annant vet jag inte för tillfället. På måndag kanske jag och Josse ska på bio i Skövde då High school musical 3 inte visas i Mariestad än. Vi får se om det blir på måndag, eller om det blir en annan dag. Vi måste ju se till att fixa en tjejkväll också!


Fredag kväll

Har precis kollat på Idol samtidigt som jag läst twilight. Har läst klart andra boken också,och gick direkt in på tredje. Tycker än så länge att första är bäst,men har ju som sagt inte läst trean än..Men i slutet på tvåan fattade jag inte att det var slut,så jag blev lite förundrad över hur den slutade...

Vem tycker ni är bäst i Idol? Tycker inte om att Yasmina åkte ut,för hon var bättre än några som fortfarande är kvar. men men...vi får se hur det går för mina andra favoriter. ♦

Godmorgon!

Japp,ni läste rätt! Jag har nämligen sovit tills nu,för idag är jag nämligen ledig från praon för att jag jobbt övertid två dagar denna veckan. Man får ju egentligen inte vara mer än 8 timmar,men vem bryr sig,haha :P. Men nu ska jag berätta lite om min praovecka!

Måndag har jag redan skrivit om,så jag börjar här med tisdag.

Tisdag:
Idag började vi med samma som måndagen,som släppa ut hästarna,mocka och så. Stannade sedan kvar till halv 5 och tittade på en hopplektion,eftersom jag kännde den som skulle träna. Efter det åkte vi till Töreboda ridhus för att provhoppa en av deras nya hästar. Det gick jättebra,och vi kom hem ca 20.00,så hade jobbat i 10 timmar,så på Onsdagen började jag vid 10.00 istället för 08.00.

Onsdag:
Idag började jag,som sagt vid 10.00. När jag kom dit mockade jag två boxar hon inte hunnit klart med,för hovslagaren hade kommit,för att sko deras nya häst. Framhovarna gick bra-men inte bak! Hon sparkade omkring sig och var helt galen. Hovslagaren kom vid ca halv 10,och var klar sedan vid kvart över 12! Vi fick ringa veterinären som fick komma och ge henne lugnande. Jag slutade vi 15.00,eftersom jag skulle till Tuna på information på kvällen.

Torsdag:
Var den nästan intressantaste dagen på hela veckan. Jag började vid 10.00,och vi förberedde inför kvällen,då vi skulle till Örebrotravet,där en av deras hästar skulle tävla,Lady Diva. Vi åkte sedan vid halv 5,och var framme vid ca kl.18.00. Diva skulle starta i lopp 10,näst sista loppet vid tjugo över 9 på kvällen. Hon har kommit 5:a två gånger förut,men vi ville inte ha för stora förväntningar.

När hon sedan travade in på banan var hon lite uppspelt,men inte hetsig. Kusken han trava henne ett par varv runt i lugnt tempo. Sedan var det dags för start,och Diva var med i fram. Men brecis i starten,sprang nummer 6 fram. Omstart! Typiskt också tänkte vi. De andra fick stopp på sina hästar ganska snabbt,men kusken fick inte stopp på Diva, så han lät henne trava runt banan ett helt varv! Nu orkar hon aldrig! tänkte vi.

Start igen . Diva är med framme i klungan. Nu går starten! Vi ser inget på andra sidan där starten är. Men vi hör att Diva ligger 3:a! När hon kommer förbi oss på långsidan vid stallarna ligger hon 2:a. När hon kommer in på andra varvet ligger hon fortfarande 2:a,men på långsidan framför oss leder hon! Men på upploppet går nummer 14 om,men Diva är 2:a!
det var väldigt bra! :D

Vi var inte hemma förens nästan 24.00, i stallet,och var hemma här vid halv ett på natten. Därför är jag ledig idag och kunde sova lite längre:P hör av mej senare igen=)

Första praodagen

Hejsan!
Har varit på prao idag från 08.00-15.00. Set har gått bra och varit kul. I övrigt hr jag inte gjort så mycket,när jag kom hem läste jag en timme och sedan var det Top model. Ska bara säga att jag läste ut första Twilightboken igår kväll och den blev bara SÅÅÅ spännande i slutet! De sista 150 sidorna sträckläste jagoch jag kunde inte sluta förens den var slut. Verkligen spännande och jag har börjat läsa på den andra idag. Ser VERKLIGEN fram mot filmen nu,och kan knappt vänta tills jag får se den. Som tur är finns Youtube,med trailers.

Eftersom jag inte har något kul för mig,kan jag passa på att lägga upp lite bilder.


Jolita i hagen


Rosetterna hon har vunnit


Några av mina rosetter


Några fler

Några egobilder på mej själv :P

Jag ser glad ut :P

Och en bild på Tingeling


Söndag kväll

Hallå hallå.

Snart är helgen över igen då. Men har ju prao så det blir en bättre vecka än en vanlig skolvecka. Ska praoa hos Lena Wigh i Stenkälla och ska ut på behandlingar och pyssla i hennes stall och så. Dessutom ska hon köra trav i Örebro på Torsdag,och ska följa med då. Det börjar ca 18.00 och hon ska starta i lopp 10 (!) så kommer vara hemma sent. Men kommer nog bli en bra vecka =)

Har snart läst ut första boken i Twilight! Kommer bli diskusion med mina kompisar sedan vill jag lova! Ska läsa andra och tredje också,och hoppas att de är lika bra.♦

Mycket på gång

Som jag nyss skrev i det allmänna inlägget,är det mycket på gång i filmvärlden just nu. Ska ta lite olika filmer som är värda att kolla in,några har redan gått,några kommer snart,och några dröjer ett tag innan vi får se.


Camp rock: Eftersom High school musical är en Disneychannel film och blev en sådan succe,var jag tvungen att kolla in Camp rock. Filmen var bra,men kommer inte riktigt upp i High school nivå,tyvärr.


High school musical 3: En efterlängtad uppföljare och dessutom är det inte den sista. Det är den sista med huvudskådisarna som blivit kända genom denna film,men i den här filmen är tre nya med,som ska ta över efter de andra.


Narnia-Prins Caspian: Vissa påstår att Narnia är för småbarn,mensanningen är att denna andra film har 11 års gräns och den kan ses av äldre också. Såg den på premiären och gillade den otroligt mycket. Snäppet bättre än ettan faktiskt.


Narnia 3-silvertronen: Nästa Narnia film kommer enligt senaste uppgifter börja sin inspelning i Januari 2009. Några nya skådisar kommer också vara med,så vi får se hur filmen blir.


Twilight: Filmen har som jag tidigare sagt premiär 21 November. Den baseras på första boken i serien,som heter "Om jag kunde drömma". En film som helt klart är värd att kolla på.

Och här kommer bockerna i ordning också.
                                                                                        
Om jag kunde drömma      När jag hör din röst                                                    Ljudet av ditt hjärta


Piates of the caribbean 4: Japp! Det kommer att bli en fjärde film,tyvärr utan Orlando Bloom och Keira Knightley. De sa redan innan inspelningen av tredje filmen att de inte kunde tänka sig att göra en fjärde. Johnny Depp däremot har tackat jag och kommer tjänna massa pengar på detta. När filmen kommer återstår att se

Då tror jag jag har fått med det mesta av det som händer för tillfället. Jag återkommer imorgon,och ni får ha det så bra!♦

Lördag kväll

Hejsan.

Sitter och kollar på stjärnor på is,men lyckades slita mig därifrån för att skriva lite på bloggen. Idag har jag,som jag sa,slappat och läst lite. Spelat lite tv-spel har jag också gjort. Imorgon ska jag heller inte göra något speciellt,men på måndag börjar praon och sedan lov. Maste säga att de lade praon på en smart vecka,då man kan behöva 2 veckors skolvila och kan göra vad man vill.
 
Har ju tre böcker att läsa och kommer då förhoppningsvis hinna läsa klart alla tre (vore konstigt annars). Ska bli spännande att se filmen,som har premiär 21 November. På Onsdag är det ju premiär på High school musicl 3,men kan inte gå då för vi har gymnasieinformations möte på Tuna i Mariestad. Men helgen kommer ju som tur är ganska snart,och ska försöka kolla på filmen då. Nån som också vill se den och vill hänga med mej och kolla? Skriv det i kommentarerna eller skicka sms =)

Just nu händer det mycket i filmvärlden. High school musical, twilight och pirates of the caribean.
Läs mer om detta under musik och film ♣

Fler besökare!

Hej!
Loggade precis in här och såg att igår hade jag 5 personer som hade tittat på min blogg och vissa hade lämnat kommentarer! Min blogg var inte direkt besökt förut,så 5 är faktiskt rekord! Jätteroligt att fler och fler läser och kommenterar,det är så roligt för mej att läsa. :) Tack så jättemycket för alla kommntarer ni skriver,det betyder massor!

Idag har jag ridit redan,så jag behöver inte göra det i eftermiddag. I natt skulle det tydligen bli storm,men jag vet inte när eller hur hårt det kommer att bli. Hoppas inte det blir för häftigt,då jag helst vill kunna sova ordentligt.

Resten av dagen ska jag slappa och läsa lite. Har fått låna tre böcker av en kompis,och den första boken i den serien ska komma på bio den 21 November. Det är Twilight jag pratar om! Har kommit till ca sidan 150,och tycker boken blir mer spännande ju längre man läser. Har hört att många gillar böckerna,och jag kan då avslöja att tidningen FRIDA håller kontakt  med bolaget oh fixa en intervju med skådisarna! Då vet ni det.

Ska sluta skriva nu,men återkommer kanske ikväll. Efter mej här nu ska min brorsa skriva på sin blogg,han har ganska mycket material,så får se när jag får tillgång till datorn igen =P

Men som sagt,fortsätt gärna läsa bloggen och lämna jättegärna kommentarer,hur många ni vill. Betyder massor! ♥

Äntligen slut på skolan :P

Äntligten fredag! Ingen skola på två veckor. Har ju prao nästa vecka och lov efter det. Gött. Ska praoa hos Lena wigh och på lovet ska jg slappaoch plugga lite NOoch matte,eftersom vi har prov vecka 45.  SO provet idag gick nog ganska bra,bättre än jag trodde att det skulle göra. Det såg ganska omöjligt ut när han delade ut provet och det var en karta med städer,sjöar,berg och floder+ en karta man skulle märka ut livsmedel på och sedan 28 frågor på det. Men svarade på det mesta, och över G-gränsen kommer jag garanterat. G var 25 poäng och VG var 79 poäng. Tveksamt om jag kommer upp i det,men om jag gör det blir jag otroligt glad :D men jag får väl G+ som vanligt...

Tur att det är lov nu så att jag får samla lite kraft :P Ser fram emot en eventuell tjejkväll med tjejerna,och hopas det blir av :D

Prov imorgon! =(

Hejsan.

Har precis kommit hem från träningen och hunnit äta lite,och tog mej lite tid att blogga innan jag börjar. SO prov imorgon,så bara plugga som gäller. Det handlar om USA,städer,floder,berg, delstater,jordbruk mm. Får väl se hur det går,bäst att inte ha för höga förväntningar.....

På träningen övade vi på att hoppa bana i två faser, det vill säga grundomgångshinder+omhoppning. Vi hade 7 i grundomgång och fyra i omhoppning. Jag valde att hoppa 80 och 85 cm. Det kändes bra,och jag ska lägga ut en bild här nu,och,om det går,även en film. Får se om det funkar,det ska funka,men vet ju inte om det gör det. Vi får se.Jag återkommer imorgon.♦


Jag och Jolita innan träningen hemma i stallet

Filmen funkade tyvärr inte nu,men ska förtsätta imorgon och försöka se vad det är som gör att det inte går.
Hörs imorgon!♦

Fler Egyptenbilder

Egyptenbilderna var populära,så jag har bestämt mej för att lägga upp lite fler.
Här kommer de.


Våran terass


10 meter till strandbaren och 20 till havet från våran terass


Utanför hotellet


Hotellparkeringen


Rabatten utanför en av resturangerna (4 st totalt)


Ett av husen i Hurghada city

Tisdag

Hej. Kunde inte hitta på en bättre rubrik,har ide´torka just nu. Just nu sitter jag här och lyssnar på låtar på Youtube. Rock away med Lazee. Isse tipsade mej om den och jag tycker den är bra=) Någon mer som har förslag på bra låtar jag kan lyssna på där? Skriv det i kommentarerna i så fall. Funderar på att lägga upp lite fler bilder från Egypten. Jag tror jag gör det. Det kommer då att ligga under kategorin "Resor". så då kan ni titta på dem där :) ♥ Inte världens snyggaste bild men..ska ta fram bättre :P

Snark..zzz

Jag är trött. Väldigt trött. Antagligen är jag inte ensam. Sov ju ganska dåligt i helgen,så det blev så att jag tog igen den sömnen i bussen både till och ifrån skolan :P Jag har så himla lätta för att somna i bussen! Vet inte varför...

Kollade precis på Top model 5. Kollar på det varje dag när jag kommer hem. Perfekt i tid för att äta mat och sätta mej framför TV:n. Ska snart lämna datorn och ägna mej lite åt SO. Känner inte direkt för det,men men...


Söndag 12 oktober

Hejsan!

Har inte sovit så bra i natt heller,vilket beror på den där förskylningen =(. Gick i alla fall upp vid ca halv tio,skulle på träning för Lena Wigh kl.11.00. Det var inget i torsdags,så idag var det hemma hos henne,och det var bara jag som skulle träna =) ganska skönt för omväxlings skull. Hoppade bl.a en grind och avslutade sedan med en liten bana. Började kanske på 60 cm och slutade idag på ca 90-95 cm. Lovande lovande:P

Kom sedan hem ca 12,och passade då på att duscha innan maten. Åkte sedan iväg till Mariestad och tjänade 100 spänn hos farmor och farfar. Kollade sedan lite på Tv innan jag var tvungen att skriva klart bokresensionen till svenskan. Var tvungen att fixa till lite efteråt,för skrivaren är lite störd just nu och skriver ibland bara halva ord. Får se vad jag kan göra åt det...

Men återkommer imorgon,och här får ni en bild från träningen idag =D


Lördag kväll

Hej.
Har precis slappat framför programet Stjärnor på is och käkat godis. Dagen har varit lugn och kvällen var lugn tills pappa fick åka iväg på ett uppdrag för SJ. Han är fortfarande borta,så vi får se när han kommer hem.

Imorgon blir det träning samt lite plugg för min del. Började skriva lite på bokrecensionen,men hann inte riktigt klart. Har nästan skrivit en hel sida och har inte gjort många uppgifter,så det blir någ en sida till skulle jag tro. Den ska in på måndag,så sedan är det bara att vänta. Ett MVG är önskat haha:P nej,men VG kan man ju hoppas på ;)


Dumma förskylning!

Länge sedan jag var sjuk nu. Idag hostar jag och har gjort det hela natten med:( så har sovit dåligt. Men gick upp vid ca halv tio,och åkte med pappa till en ridsportaffär bortåt Hova någonstans,vet inte riktigt vart vi var. Men hittade det till slut och fyndade lite:P

Dagen kommer att bli lugn eftersom det regnar,och ska ägna mej åt lite skojiga saker så som skriva bokrecention,fixa bild till repotage i svenska,samt kolla lite på SO till provet på fredag i geografi. ¨Har bestämt att jag ska ha VG på det här och inte bara G+ som jag fick förra gången. jaja,bäst jag sätter igång,så hörs vi kanske ikväll.

Lugn kväll

Hej.

Hemma igen efter en ganska kul (!) dag i skolan. Hade matte diagnos sista lektionen,men samtidigt åt vi fika som blev över från öppet hus-kvällen. Haha,alla ville ha mest och det blev mest kaos av det,men kul var det i alla fall.

Blir väl en lugn hemmakväll ikväll,hade egentligen tänkt dra ut med några kompisar och käka pizza,men vi bestämmde oss för att inte göra det. Så tänker slappa framför Idol och äta lite godis. Precis om igår,då åt jag popcorn och kollade på Hell´s Kitchen. Slappt och gött.


En mindre charmerande bild på mig,har lite bättre i kameran,ska försöka lägga in dem någon dag

Trött..

Jag är trött. Men ändå inte. Det är jobbigt när man inte riktigt känner om man är trött eller inte,samma som man inte riktigt vet ibland vad man ska hitta på,och bara går runt och gör ingenting. I mitt fall känner jag mej ganska seg. Och ändå gör jag inget särskilt. Skolan idag var ganska lugn. På engelska såg vi på film,och på bilden läste läraren bara en berättelse så skulle vi illustrera. Berättelsen var bara en smula....speciell. Men annars var det lugnt.

Efter skolan drog vi hem till Hanna för att baka sockerkaka till föräldramötet imorgon kväll. Våran klass ska sälja fika för att få in pengar till klassresa i slutet av 9:an. Ska på träning så kunde inte stå där och sälja.

Känner nu att jag är lite tråkig idag,så ska återkomma imorgon då jag förhoppningsvis känner mej lite piggare. Ciao

Heldag i Mariestad

hej!

Idag har jag varit i mariestad flera timmar för att jag var funktionär på en lokal hoppning på ridskolan för ponnyer. Det var ganska många klasser och många startande. B,C och D-ponnyer skulle alla vara med i antingen Lätt D, Lätt C eller Lätt B.

Har kommit på att 90 cm inte är så högt ändå. jag och Jolita ska väl lyckas ta oss över någolunda bra. Hoppade ju 1 meter på framridningen förra helgen,så kapacitet finns ju hos henne. Vänta bara på hennes papper och min lokallicens,så är vi redo:P

Söndag

Tja!

Någon mer än jag som tycker helgen har gått för fort? Och ändå gör man inget. Idag har jag arit i Mariestad ca 7 timmar och pysslat med olika saker. Mer info om vad jag har gjort de mesta av tiden får du på kategorin "Hästar och andra djur" . Drog sedan vidare in till stan för att göra min intervju till svenskan,där vi ska skriva ett repotage om en person som vi tycker är intressant,har ett intressant jobb och såna saker. Efter det åkte vi hem och så däckade jag framför tv:n med matteboken. Imorgon är det skola igen med idrott som första lektion. Som tur är e det bara bad varannan vecka på måndagar,vilket är skönt eftersom jag inte direkt gillar bad..

Egypten

Hej! Här kommer bilderna från egypten igen. (lite större denna gången)

Hotellrummet:)


Den som tror Egypten bara är sand tror fel:P

Väldigt...

Väldigt...

Väldigt...

Väldigt fel :P


Och nu ett par bilder på poolen




stranden och några solstolar

Stranden vid volleybollplanen

Kamelen som konkade omkring på turister på hotellet;)

Duktig är han som lägger sig på komando


Ali baba bazar ska man akta sig för om man vill behålla sina pengar,haha

Gågatan framför affärerna som låg precis ovanför hotellet (lidl också)

Om man betalade 200 pund i dricks fick man lite vikta grejor,bl.a de här..

Och en sådan här


Nu till de fina delfinerna,och vi hade tur att få se en hel familj:D











Tillbaka igen

Hej! Nu är jag tillbaka efter flera dagars uppehåll med bloggen. Installerade bredband idag,vilket tog ca 2 och en halv timme,men nu är det klart. Allt går ju mycket snabbare nu,vilket är jättebra eftersom jag var riktigt trött på att allt skulle ladda i tusen år innan det kom fram=P. ska nu direkt efter det här inlägget skriva ett litet inlägg på "Resor" och lägga upp bilder från Egypten igen. Har ju redan visat dem,men de var ju så små så att ni inte såg delfinbilderna,och det kanske ni gärna vill se? Jag lägger i alla fall upp dem där,så får ni kolla om ni vill.

RSS 2.0