Pirates of the caribbean

Hej! för er som också gillar piratesfilmerna,har jag en glad nyhet. de ska göra Pirates 4! Än så länge har bara Johnny Depp skrivit under,men vi får se vilka vi får med i filmen. Mer fakta utlovas!

Hej bloggen!

Ska bara säja en sak innan jag måste gå. Jag kommer inte att blogga på ett par dagar,för vi ska fixa med vårat bredband,och ska därför ta det lite lugnt. Men hoppas att ni fortsätter skriva komentarer och läsa :)

Äntligen fredag

Hejsan!

Slappar efter en ganska kul dag i skolan:) Josse var tyvärr fortfarande sjuk,och har vart det hela veckan,men för övrigt hade vi kul!

Ska skriva upp en del av de dialoger vi har haft:D

I matsalen:

Någon: snart öppnar nya affärer i Maxi.

jag: ja, till exempel Din sko.

Hanna,(som tror jag pratar om Boris skor av någon anledning):
vaddå hennes sko?

jag: va? ja men Din sko!

hanna,(som nu tror jag pratar om hennes skor):
Vaddå min sko?

jag: Men hanna, affären din sko!

Hanna: jasså,du menar den!

Lite missförstånd där :P mer kommer!

Senare i matsalen.

hanna: när börjar vi?

En i klassen,Evelina: halv tolv!

Hanna: när börjar vi?

Jag: halv tolv sa hon!

Hanna: När börjar vi?

Bori: Men Hanna,halv tolv! Vi sa ju det!

Hanna: Jaha!!!!

haha,hanna lite trött just då ;)

Sedan gjorde jag en lite tabbe:

I klassrummet:

Bori: Började vi inte klockan två?

Jag: nej, tio över tror jag, annars hade Anna kommit vid det här laget.

Bori och hanna: Anna?
Jag: ja, Anna i Engelska!

Bori: För det första,har vi inte engelska,utan matte,annars skulle vi inte ha med oss matteböckerna!

Hanna: pch för det andra har vi inte Anna i matte utan Margareta!

jag: ojdå!

När vi sedan slutat för dagen,och vi går ut ur klassrummet. Där sitter en gammal klasskompis som inte går i våran klass längre. jag säger: "Titta,där är David", samtidigt som jag vänder huvudet åt det hållet men fortsätter att gå. "Tjoff"!!!
Helt plötsligt märker jag att det tar stopp och att jag gått rakt in i en i 7:an! Då menar jag rätt in!! Han flyttade sig ju inte åt sidan trots att han måste ha sett att jag kollade åt ett annat håll. Det tycker jag han borde ha gjort :p

Blev ett långt inlägg det här:) Men måste ju få plats med allt kul som händer. jaja,hörs en annan dag/ jenny


veckorna går och går...

Hallå på er.

Imorgon är det fredag igen. Ännu en vecka har gått och det blir helg. Ska plugga lite engelska i helgen då vi har prov på torsdag. Har haft två uppifter hittills som vi fått betyg på,svenska och so. So prov hade vi förra veckan och fick då se att jag fick ett lägre betyg än jag enligt läraren skulle ha! Jag hade alltså spikat VG- frågorna och missat lite på en del G-frågor. Lite klantigt. Till svenskan då. Vi har jobbat med dikter. Vi gick ut en dag för att "känna", "lukta","smaka" och "lyssna" på hösten. Utifrån det skulle vi sedan skriva en egen dikt. Vi skulle dessutom välja en dikt ur en bok och skriva diktanalys på den. Vi skulle också läsa den för klassen med inlevelse. hade jag gjort en liten grej extra hade jag fått VG sa läraren. Då var vi återien där vid det där dumma G+! Men på engelska provet blir det annat som gäller! :P

För er som undrar varför det inte står något under "resor",så kommer det att komma. Tänkte börja med att ladda upp bilder från Egypten därpå,men för att de ska bli så stora som möjligt behöver de ladda ca 15 minuter var,och då tar det en massa tid. så jag kommer börja jobba med kategorin så snart bredbandet är installerat och klart! :)

Måndag-igen

Tja.

Då var det en ny vecka igen då. Dagen gick väl ganska så fort utom svenskan då jag verkligen inte orkade mer. Ville bara hem och få något mot min huvudvärk. Som tur var gick det över sedan.

Har kollat på tv precis och jobbat lite med franskan till imorgon. Har hört från flera håll att vi har biologiläxa också,men vet inte om det stämmer. Jaja,har med mej boken hem i alla fall.

Någon som har några planer för helgen än då? Jag har en liten plan,men vi får se hur det blir. Blir eventuellt Valhall med Bori,Josse och Hanna om alla vill. Någ9on mer som kanske ska dit?

Som sagt,vi får se om det blir något. I så fall behöver jag inte åka tidigare denna gången som jag fick göra förra gången. Skulle upp och tävla,men denna gången är Valhall på en fredag istället för på en Lördag. Det passar mycket bättre.


Kändisar=)

High school musical: Någon mer än jag som längtar till premiären? Filmen som kommer att visas bara på bio till en början är grymt efterlängtad och har premiär 22 Oktober,inte 24 som det var från början. Så det dröjer inte länge innan vi får se Vanessa ,Ashley och de andra igen. Fler filmer är dessutom planerade,tyvärr så kommer nog de flesta av de "stora" stjärnorna sluta och ge plats till de nya skådisarna i filmen.


Paris hundar attackerade!
Två av Paris Hiltons hundar blev attackerade av prärievargar i Paris egen trädgård häromdan. Hundarna skulle enligt rykten ha dött,men nu visar det sig att de lever och mår bra. Att hundar blir attackerade är visst inte helt ovanligt,då några andra kändisars hundar råkat ut för samma sak.


Lördag

hejsan!

Dagen idag har vart helt okej. Gick upp vid ca 10.30 och åt lite frukost. Roade sedan min mamma och brorsa med lite catwalk i underkläder haha =P Mammafattar inte att jag kan vara så smal fast jag äter så mycket naturgodis som jag gör. Ägnade sedan lite tid åt att kolla i  "Gymnasieguiden" och tänka över tänkbara val till gymnasiet. Ska ju ha tre val och har kommit på tre förslag,men i vilken ordning vet jag inte.

Gick sedan ut och städade i stallet,vilket  behövdes. det kan man även säga om mitt rum,men orkade helt enkelt inte ta det också. Fixade lite tacos till mej och mamma och pappa och brorsan åt pizza.

Ska idag skriva lite om kändisar också,känner att det var ett tag sedan. Ge gärna förslag på kändisar jag kan skriva om =)  kram Jenny

Torsdag

Jag hatar orientering. Kännde redan på morgonen att det var en dålig dag. Försov oss till ca 07.10 (bussen kommer typ då) och fick panik.Ingen bil heller har mamma att skjutsa oss till skolan i. Mormor får rycka ut. Kommer till skolan 08.05. Lennart är sen. Vilken tur.

Efter tre lektioner och lunch är det dags för buss till Mostugan. Där går vi till starten och startar. Jag,Bori och Hanna. Frida och Amanda kommer i kapp oss så småning om.Första 4 kontroller går bra. Tills Hanna gör en mindre kul upptäckt.

Hanna: Vi har sprungit fel!

Alla: Va?

Hanna: Vi är typ en km fel!

Amanda och Frida springer tillbaka samma väg vi kom. Jag Bori och hanna genar och kommer ut på en grusväg som vi börjar gå på. Plötsligt:

Bori: Tyst! jag hör något!

jag och hanna stannar.

Bori: det är Willie!

Jenny: och Andre,Frida och Amanda!

Jag och bori genar mellan granarna och träffar på typ halva klassen bestående av Frida,Amanda, Willie,Andre, Stefan och Andreas D. Alla letar efter konroll 5. Alla går i grupp och till slut kommer vi ut på ett sandtag.

Alla: nu går vi tillbaka och skiter i de två sista kontrollerna!

Stefan och Andreas ärbeslutna att hitta dem och lämnar våran grupp som försöker hitta mål. Till slut lyckas vi. När Stefan och andreas kom i mål vet jag inte.

Efter detta äventyr är jag helt säker: jag HATAR orientering!

Tisdag

Idag var vi på konfirmations återträff. Vi skulle vara i Mo,men fick inte åka med den bussen eftersom vi inte hade busskort och inte kunde betala. Bori hade frågat en busschaufför om det gick bra att vi åkte med en gång,och det sa han gick bra. Men den här sa bara "NÄ" och så var det inte mer med det. Vi åkte då hem i våran vanliga buss,åkte hem till mej och blev skjutsade av min pappa. Väl där var vi fem stycken av ca 20 som var med på lektionerna. Men vi hade kul,och dessutom var vi lite taskiga mot Josse:P Här får ni en liten del av våran konversation:

Josse: Jag tar en till macka

Bori: En till?! Josse du är ett fetto ju!

Josse: ÖH!!!!

*Skratt*

Ledaren: Men hörni,tänk om josse blir ledsen!

Alla utom josse: nejdå!

ledaren: men ni vet kanske att ni skojar?

Alla: precis!

Bori sträcker ut handen och tar en godis ur godisskålen vi fått.

Jenny: Jaha,vem är fettot här då?

Bori: Men vaddå?

Josse: Bra jenny (och dunkar mej i ryggen samtidigt som jag dricker)

Jenny: (hostar)

*skratt*

Så där höll vi på typ hela tiden. Jättekul hade vi! :)

Pluggvecka

Hej!

Har varit dåligt med uppdatering denna vecka,men idag hade vi SO-prov i ekonomi,och vill man höja sina betyg får man ju plugga därefter. Svarade på nästan alla frågor (!) men hade tyvärr ritat fel på sista frågan:( men i övrigt känndes det bra,och vi får se nästa vecka hur det går. Över helgen ska jag jobba med diktanalys i svenska,men i övrigt är det lugnt. För att detta inlägget inte ska bli så långt,skriver jag om varje dag som ett eget inlägg.

Paket till mej

Hej. denna helgen har jag varit i stockholm,och på vägen hem åkte vi och hämtade ut ett packet från  Börjes. Har beställt lite grejor: Ett hösttäcke,ett vintertäcke,bogskydd, resegarderob och täckeshängare. Blir jättebra nu med det nya torkrummet i stallet. :)

Hemma igen

Tjena!

Då var man hemma igen då. Kom hem ca kl. 15 och har därefter hunnit med att göra klart svenska,kolla Gossip girl och manekängat min häst :P
Känner mej nöjd med helgen,men också trött för det blev ganska mycket igår och så har jag blivit hes och tjock i halsen också. men ska till skolan imorgon i alla fall,så får vi se sedan.

När vi åkte upp i fredags gjorde vi inte alls så mycket,utan slappade mest och käkade lite godis som vi köpt på den stora godisbutiken som ligger på vägen till Stockholm. En affär med 500 sortes godis och en massa klubbor och tuggumin och sånt. Lite slappt så där.

På Lördagen sedan vaknade jag vid ca kl.8,och affärerna öppnade 11. Blev skjutsade till Mörby centrum av min faster så tog vi T-banan till Östermalms torg. Därefter käkade vi lunch på Kungsgatan på pizza och Taco Bar:) Drog sedan vidare till Sturegallerian,och kollade där inne. Låg mest dyra affärer där,men hittade Zara på övervåningen. Därefter drog vi oss bortåt Drottninggatan och väl där lämnade min pappa och min brorsa oss och åkte till Grönan istället. Men jag och mamma gick omkring där och kollade och provade och handlade. Kan visa till nästa helg vad jag köpt för något,men en del blev det.

Efter många timmars shopping hoppade jag ocm mamma på bussen och åkte till Grönan. Var ju sista Sommarkrysset,så vi skulle titta på det och sedan åka hem. Vi kom dit ca 17.30 och jag åkte då Kvasten och gick lustiga huset. Lyckades trycka i mej lite strips också och sedan väntade vi på att klockan skulle bli åtta. Vi stod precis vid staketet och det var otroligt kallt! Mina händer höll på att förfrysa.

sedan hände en lite skojjig sak. Vi stod där vi staketet,när en ansvarig för Sommarkryssset kommer och frågar oss om vi vill sitta inne på en av bänkarna ( ni vet dom gröna som är reserverade)! jag och mamma bara " Öh,visst" och fick gå in och sätta oss. Pappa och brorsan kom en liten stund senare,men fick imte plats,så de fick stå utanför. Men med ca 10 minuter kvar bytte jag med honom så han också fick sitta där inne. Lite kul det där:)

Sedan åkte vi hem och idag så åt vi lite Brunch och sedan åkte vi hem. Packade ner mina nya kläder i en resväska jag fått av min fasters mans mamma. En lite resväska på hjul med lås och allt. Liten och alldeles lagom åt mej :)

Snart i Stockholm

hej hallå!

Ett par dagar sedan jag skrev nu,men har hänt så mycket att jag varit så trött. Men ska säja lite vad jag har gjort.

Igår var en märklig dag. En hel del påstod att "jordens undergång i ett svart hål" var nära. Folk i klassen kom fram på skolgården och sa att vi skulle dö :S Hade hört det från 4 personer redan innan vi kanppt hade börjat lektionen. Alla var jätteuppörda på SO:n och kunde knappt koncentrera sig. Men de är ju inte färdiga än,så än är ron inte över...Nej skojar bara,hoppas att alla lugnar sig lite.

För tillfället försöker jag göra flera saker samtidigt. Packa / blogga / plugga / kolla tv / tänka på hur hungrig jag är.
Vill helst inte glömma något,men viktigast är plånboken,mobil,kläder, smink och tidningar :P Åker imorgon direkt efter skolan,så mamma och pappa plockar upp oss vid skolan och har med fika,så äter vi sedan längs med vägen kanske,om vi inte äter där. Ska i alla fall bli grymt kul,vi hörs igen på Söndag kväll :)

Söndag

Hej!

Håller på att ladda upp inför en ny skolvecka. Har en ganska lugn dag imorgon, så känns inte alls så jobbigt. Med Stockholm i helgen,så kämpar jag på och oppas att helgen kommer fort :)

Kommer även att lägga in en ny kategori här på bloggen, som jag tror ni kommer gilla. Den håller jag tills vidare hemlig,men ni kommer ju se den när den kommer. Ni kommer se mina favoriter,kan vara en liten ledtråd.. ;)

Fredag:)

hej! Ännu en vecka avklarad i skolan. Tycker det har gått ganska bra än så länge,mycket tack vare att mina kompisar är så roliga och vi skrattar nästan hela tiden :D. Dagen idag gick av någon anledning ganska så fort,vilket var skönt då jag i början kände mej lite trött.

Om exakt en vecka så kommer jag inte att vara hemma. Då sitter jag i Stockholm och väntar på att det ska bli Lördag med shopping inne i city :P Antagligen packar vi på torsdagen och drar direkt från skolan på eftermiddagen. Har bara Biologi till på måndag,så det känns skönt

Shopping av hästgrejor

Hej.

Idag var jag på Skövde ridsport för att köpa lite grejor. Behövde ett par nya ridstövlar med vida skaft,och skulle titta efter lite annat. Köpte ett par ridstövlar och en liten luva. Ni vet en sån där som många tävlingsryttare har på sina hästar för att dämpa ljudet? En sådan i mörkblått med guldrand köpte vi, och sedan drog vi vidare till granngården och köpte två säckar havre,en ponnygrimma och flugspray. Vi ska också beställa två nya vintertäcken, ett bogskydd och en resegarderob.

Imorgon träning i Mariestad och på Torsdag träning i Töreboda :)

Tisdag

Hejsan!

Skola idag då,och ganska lugnt faktiskt. Hade språkval,no halvklass,musik halvklass,lunch,no, engelska och bild. På bilden skulle vi fått nya platser,men hon hade tappat bort placeringslistan som hon hade gjort,så vi fick sitta som vi ville idag igen:) Målade lite på våra mappar och gick sedan vidare med perspektiv och målning med skugga. Själva saken jag målade blev bra,men skuggan blev...det kan vi lämna nu ;) 

Åkte sedan till Skövde för att shoppa lite hästgrejor ( har skrivit mer vad jag köpte för er som är intresserade under kategorin " hästar och andra djur" ). Blev sedan lite mat på Mc Donalds,men som vanligt orkade jag inte äta upp både hamburgaren och stipsen. Blev sedan sugen på glass så köpte Mc Flurry med smartis. Jättegott :)

RSS 2.0