Fredag

Hej:)

Jag har precis kollat på lets dance. Helt sjukt att han skådisen fick fyra stycken 10 så tidigt! Han är ju jättebra ju!:) Han har i och för sig varit en av de bästa hela tiden,men jag tror inte att någon har fått full poäng så tidigt någon gång. Väldigt roligt var det i alla fall:)

Idag har dagen i skolan gått ganska fort,på franskan satt jag med diagnos hela lektionen,så den gick mycket fortare än den brukar. Efter skolan satt vi i bowlingen och spelade Stress,och jag garanterar,det är VÄLDIGT stressigt. Man sitter på helspänn och lutar sig närmare och närmare målet för att kunna få så många kort som möjligt:P Ni som har spelat vet ju hur det är...



Fick en ny mössa,snygg eller hur?? Nej,:P jag skojade bara!♦

Torsdag

Hejsan:)
Idag hade vi styrketräning på idrotten. Jag var med,fast jag är väldigt förkyld och snuvig. Som tur var så blev det inte så¨jobbigt...Annars så fick vi tillbaka våra engelska hörförståelser,jag fick ganska bra poäng,så det känns ganska bra inför nationella provet. På tisdag har vi svenska läsförståelse och på torsdag svenska uppsats. Engelska har vi i mars någon gång..

Lite bilder från i sommras:)









270109

Hej:)
Musik idag i skolan med typ 50 frågor:( Bild där vi jobbar med våra tavlor vi ska göra,och jag hann göra klart min skiss och grunda bakgrunden. Jag ska snart börja skriva lite på mitt författararbete,men än så länge har jag bara en bok. Är det någon som har några tips på böcker i genren fantasy? Skriv det i komentarerna i så fall:)

260109

Hej:)
Idag har det hänt lite saker i skolan i alla fall. Vi fick hastigt och lustigt reda på att vi hade tid  datasalen för at göra gymnasieval! Men det gick bra,jag kände mej ganska säker i alla fall. Förstavalet blev Estet-inriktning teater,andravalet blev inriktning musikal,och tredjeval blev Media. Man har ju fram tills onsdag på sig,och vi har sedan omvalsperiod längre fram. Just nu känns allt bra.

En tråkig nyhet idag var att Emma ska byta skola och gå på Tuna i Mariestad istället. Anledningen till detta,och allt runt omkring,väljer jag att lämna utanför bloggen,då detta är för privat. jag tycker i alla fall att detta är väldigt tråkigt,men hoppas att hon får det bra i den nya klassen.

Annars så förberedde vi oss för Svenska nationella prov i läsförståelse nästa vecka. Den har vi på Tisdag,och uppsatsen på torsdag. Vi har läst igenom häftet med texterna två gånger,så vi börjar bli bra förberedda.♣

250109

Hej:)

Sov länge idag också,men var sedan ute med Jolita en stund. Det var ganska halt och dimmigt,men hon fick komma ut i alla fall. Imorgon blir det skola igen med idrott som första lektion. Halva klassen styrketränar och hälften spelar något bollspel. Imorgon är det vår tur att spela något,och jag tycker att det är lite roligare än att styrketräna. Annars är det väl inget speciellt som ska hända,just nu så är det ganska lugnt:)♦


Lördag

Hejsan:)

Kommer inte att skriva så mycket idag,då jag inte har så mycket att skriva om. Idag sov jag länge(som vanligt) och annars har jag kollat på TV,lyssnat på musik och varit allmänt lat. Ikväll ska vi äta tacos och så ska jag väl kolla lite på tv och läsa klart twilight. Har ca 150 sidor kvar,så jag har läst ganska mycket sedan igår när jag fick den:) Men sträckläser man i några timmar så kommer man ganska långt. Vad jag kan säga så är det nog den sämsta boken av dem än så länge. Jag har ju inte läst Breaking dawn än,men jag har hört att den ska vara väldigt bra:D

/Jenny♣

Fredag på estet

Hej:)

Nu är jag hemma och är ganska trött. Jag har varit på estet hela dagen,och varit med och gjort massa övningar. Syftet med många av övningarna var att våga synas och göra lite udda saker. Vi Var med både ettorna,tvåorna och treorna. Vi gjorde olika övningar med alla,så man fick göra en massa olika. Jag träffade också lite kul folk som jag gick tillsammans med,som jag tror gick på Tuna. Roliga var de i alla fall. ♦

Nyinhandlad bok

Onsdag

Hej:)

Idag var vi på Hermanders och skulle visa upp våran ritning och få se när den tillverkades. Vi fick också prova att skicka beställning och så från Jossans mailadress till honom,för att se hur det funkade. Vi fick sedan gå ut i fabriken och se på när de började tillverka den.Vi fick varsin ljuslykta,och vi fick sedan se hur det gick till när man skrev en faktura mm. Sedan gick vi tillbaka till skolan och skrev lite powerpoint. I morgon ska vi jobba med det och fixa med bilder och sådant hela dagen.

På fredag ska jag åka på studiebesök till vadsbo estetprogram. Funderar ju på att välja detta,så jag ville se lite av skolan samt kolla lite vad de pysslar med:)

Tisdag i mariestad

Hej:)
Idag började vi jobba med våra företag i skolan. Våran grupp skulle åka till Mariestad till den där utbildningen,så vi förberedde våran presentation lite innan vi gick på lunch. Vi tog sedan bussen från busstationen och åkte till resecentrum i Mariestad,där vi gick därifrån till Vadsbo. Efter lite letande och nyfikna blickar från alla där,lyckades vi hitta rätt person att prata med.

Vi fick prova att rita lite olika saker med ett speciellt program i datorn,och sedan började vi rita lite på hur våran ljuslykta skulle se ut. Innan vi gick fick vi dessutom fika av honom i deras cafeteria. Det var lite jobbigt att sitta framför datorn så länge,och (naturligtvis) somnade jag på bussen tillbaka till Töreboda.

Vi kom tillbaka till busstationen ca 14:55,och jag skulle dessutom tillbaka till skolan. Bori stannade på stationen för att hennes buss stannar där,men min åker över sötåsen och den vägen,så jag var tvungen att gå till skolan. Jag trodde verkligen inte att jag skulle hinna tillbaka,men jag sprang ändå i full fart och fick roade blickar från folk i klassen. Men jag lyckades i alla fall.:P


♣ haha;)

Inga lektioner på tre dagar

Hej:)
japp,ni läste rätt! I tre hela dagar ska våran klass jobba med fadderföretag (företag i Töreboda). Imorgon ska min grupp till Mariestad för att få en Cad-utbildning. Vi ska sedan med hjälp av denna konstuera typ en ljuslykta eller någonting,som vi sedan ska få följa tills den är en klar produkt. Vi ska sedan visa upp det här med bilder och prata om det i en powerpoint-presentation på föräldramötet. Detta ska vi alltså jobba med i tre dagar,helt utan vanliga lektioner.

Snart ska jag kolla på Idrottsgalan,och innan det ska jag försöka äta kvällsmat. Därför tackar jag för mej för idag,och återkommer imorgon,som vanligt:D


....

Hej:)
Idag kom jag inte på någon rubrik. Jag känner mej ide´lös och oinspirerad. Dagen idag har varit ganska tråkig,med bara blåst och väldigt kallt. Jag vakade vid ungefär klockan ett och det var iskallt i mitt rum. Trodde nästan att det var en ny istid,så kallt var det:P Nej,jag skojar bara. Men kallt var det. Dessutom hade jag glömmt mina tofflor nere,så att jag var tvungen att gå ner och hämta dem på det iskalla golvet.

Annars har jag mest kollat på TV och lyssnat på musik. Just nu lyssnar jag på Twilight soundtrack. Igår läste jag ut tredje boken för andra gången. De sista tvåhundra sidorna går såklart snabbast; det är ju där allt händer....♦

Lördag

Hej:)

Ikväll såg jag fram emot att lägga mej med min nya Twilightbok När jag hör din röst. Det bara blåser och är tråkigt,och det finns inte så mycket på Tv heller. Men tror ni inte att den var slut nu igen!!!!! När jag skulle köpa den förra gången var den slut,men de skulle få in mer. Men idag fanns det inga kvar!! Jag tror inte att någon direkt har fattat hur populära de här böckerna har blivit. De som inte hade läst böckerna innan de såg filmen köpte dem efteråt. Man kan ju bara tänka sig hur det blir när Breaking Dawn har boksläpp på svenska. Många har köpt den på engelska,men lika många väntar tills den svenska boken kommer. Antagligen samma när DVD:n kommer....

Eftersom boken inte fanns ska jag istället fortsätta läsa trean. Jag har kommit ungefär halvvägs sedan igår,så jag kanske blir klar.

Nu ska jag gå och äta kräftor. Vi hörs! kramar♥

Snabb blogg

Hejsan:)

Jag sitter och kollar så länge bilddagboken så länge att jag nästan inte hinner blogga. Jag vill verkligen skaffa det,men det funkar ju inte. Mailen funkar ju inte som den ska,och jag är inte direkt datakunning:P Nån som kanske vet vad det kan vara för fel? Jag har absolut ingen aning.

Vissa tänker säkert: Varför ska du ha bilddagbok,du har ju en blogg,du behöver väl inte ha båda?
Jag tycker att det är jättekul att blogga,men ibland har man inte lust att skriva så mycket,och ibland kan man inte komma på något speciellt att skriva om. Då är det skönt att bara lägga upp en bild med en liten text.

Även om jag skulle skaffa detta(även om det inte är troligt),kommer jag naturligtvis fortsätta blogga lika mycket som vanligt. Jag har absolut inga planer på att sluta och lägga ner bloggen. Jag kommer att fortsätta så länge jag tycker det är kul. Lämna gärna många komentarer,så fortsätter jag att göra mitt bästa för att göra en så bra blogg som möjligt:)


Fredag imorgon

Hej allihopa:)

När jag vaknade i morse trodde jag att det var helg. Jag kännde att det var tidigt,för det var inte så ljust,och jag hörde att mamma kom in i mitt rum. Då undrade jag varför hon gjorde det,det var ju helg och jag ville sova. Men sedan kom jag på att det var torsdag,och jag var inte allt för glad över den upptäckten.

Idag var det styrketräning på idrotten,vilket gick ganska bra och vi var dessutom en ganska liten grupp. Vi delar klassen i två delar,och det var dessutom flera sjuka,så det var ganska lugnt.

Nu var det länge sedan jag köpte en bok att läsa och imorgon är det dags igen. Mamma och brorsan ska till Skövde på någon bilmässa och då ska mamma köpa den åt mej Jag tänkte att jag kunde åkt med själv,men blir lite orolig att jag ska tröttna snabbt och därför kommer jag att stanna hemma. Så lördag kväll kommer bli uppbokad:P

Lite bilder

Hej:)

Idag tänkte jag göra det jag tänkte göra i går,nämligen lägga upp lite bilder på bl.a lite julklappar jag fått med mera.
Idag hade vi elevens val och jag och mina kompisar hade ämnesfördjupning/läxläsning,utom Hanna som hade musik istället. Det var lite segt i början,men sedan blev det faktiskt lite kul. Vi roade oss mellan läsningen med att måla av våra lärare, och jag måste säga att vi verkigen lyckades med vissa;)


Skolavslutning
Lite bilder på mej





Ett set med deo,parfym och läppglans från Date Lucky

Bland annat fick jag denna filmen

Denna CD

Jag köpte denna bok för lite av mina julklappspengar
på bokia

Medans jag fick åka runt i halva Skövde för att få tag på denna

Detta halsbandet fick jag av Bori,Josse och Hanna i julklapp. Tack Girls:D

Jag har även blivit medlem i Club Vero Moda,där man fick denna sjalen.
Expediten: Vill du bli medlem i klubb Vero moda och få våra medlemsmail?
Jag: Jag har inte e-mail
Expediten: Då kan man få det via SMS
Jag: Jaha,okej
Expediten: Hur gammal är du?
Jag: Jag är 15
Expediten: Jaha,då kan du nog tyvärr inte bli medlem,man måste vara 16!
Jag: Jaha,vad synd,jag fyller år i Mars.
Expediten: Jamen då går det bra!!!!!

Kanske var hon rädd att jag inte skulle komma tillbaka och att de skulle förlora en kund:P inte vet jag,men nu är jag medlem i alla fall.

Ikväll blir det Top model 11,och det är snart,så nu ska jag gå och äta kvällsmat. Kram tills vi hörs:) /Jenny

Mer filmer

När jag satt och kollade lite på nätet så hittade jag när några filmer planerades att ha premiär:

Twilight del 2: När jag hör din röst-New moon: 2009

Twilight del 3: Ljudet av ditt hjärta- Eclipse: 2010

Pirates of the carribean 4- The fountain of youth: 2012

Jag vet dock inte om varken filmens namn eller premiärår stämmer,detta är bara något jag läst. Jag tycker att det verkar väldigt länge tills filmen har premiär i så fall,om tre år,det tycker jag verkar väldigt långt. Men inte vet jag:)

Twilight

Rosalie Hale spelas i filmen av Nikki Reed,som bl.a varit med i OC där hon spelat Sadie.


Edward Cullen spelas av Robert Pattinson,so bl.a varit med i Harry Potter och den flammande bägaren. Det ryktas även att han ska vara med i den fjärde Pirates-filmen tillsammans med Zac Efron. 


Isabella "Bella" Swan spelas av Kristen Stewart,som tidigare varit med i t.ex Jumper.

Stephanie Mayer-twilight

Den fjärde boken i serien Twilight har släppts och heter Breaking dawn. Den 5 Mars 2009 kommer boken ut på svenska och heter då Så länge vi båda andas. Boken är indelad i tre delar.
<3

Stephanie Mayer började skriva på en ny bok som hette Midnight sun,men när de första 12 kapitlen läckte ut på nätet avbröt hon skrivandet tills vidare. Midninght sun är ur Edwards perspektiv.

Inga bilder

Hej:)

Jag hade lite bilder i min kamera som jag tänkte lägga upp idag,men nu hittar jag inte sladden till datorn så att jag kan ladda in dem:( Jag har väl förlagt den någonstans,så jag får visa er imorgon. Istället tänkte jag skriva in lite nyheter/skvaller här i de olika kategorierna. Ni får klicka runt lite så ser ni ju på datumet vilka de är. :)

Måndag

Hejsan!

Igår blev det tyvärr inget bloggande,jag skulle ha gjort det men jag blev upptagen på msn. Idag är jag tillbaka igen:)
Skolan idag gick ganska fort,vi var ungefär sju stycken som spelade handboll på idrotten. På svenskan fick vi papprena till vårat författararbete vi ska göra. Vi fick också reda på att vi ska ha nationellt prov i svenska snart,i läsförståelse och skriva en uppsats. Vi får 3 timmar på oss att skriva den och man får ha godis och dricka med sig. Tror det var så snart som vecka 6,och det tycker jag var väldigt snart.

Imorgon tänkte jag skriva lite på bl.a kategorin "film" här på bloggen. Jag har lite nytt "skvaller" om kommande böcker och filmer med mera som jag tänkte att jag skulle skriva. Det var ett tag sedan och jag tycker att det är dags nu. ♣

Lördag kväll

Hejsan:)

Jag försökte blogga förut,ca klockan sex,men det funkade inte för att datamusen var urladdad(vi har en trådlös). Det gick knappt att flytta musen och jag var därför tvungen att stänga av direkt. Men nu är den fulladdad i alla fall.

Idag har jag inte gjort så mycket utom rida och lyssnat på musik. Jag har annars mest kollat på Tv och sådant. Längtar tills jag kan köpa den andra Twilightboken så jag kan läsa den också. Efter det kan jag bestämma om jag ska ta någon av de böckerna till författararbetet i svenska. Vilken annan författare jag ska ta är inte klart. Jag har lite svårt att bestämma mej och det har jag alltid haft,vad det än gäller. Ska jag t.ex köpa en tröja,som finns i två olika färger,provar jag fram och tillbaka,flera gånger,för att se vilken som passar bäst. Samma sak med skor och allt annat.

Nu tycker jag att det är dags för er läsare att tycka till lite. Vad tycker ni? Vad är bra? vad är dåligt? Ska jag ändra något? Skriva mer eller mindre om något? Mer bilder/mindre bilder? Ska jag ta bort/lägga till något? Det är nu upp till er att tycka till och ni kan skriva vad ni tycker i komentarerna till det här inägget. Jag kommer att läsa era komentarer och se vad jag kan göra:) /Jenny♥                    

Fredag

Hejsan!

Två dagar i skolan. Var det verkligen nödvändigt? Varför kunde vi inte ha varit lediga dessa två dagar och börja på måndag? Det hade varit så mycket skönare. Idag har vi inte gjort så mycket i skolan,men jag har haft lite problem eftersom jag inte kunde vända huvudet åt vänster eftersom jag har ont i nacken. Men förhoppningsvis går det över snart.

Ikväll blir det TV med Let´s dance. Såg igår att Blondinbella ska vara med,och jag är intresserad av att se hur det går. Kanske är hon en oupptäckt danstalang?


Första skoldagen

Hej:) Idag bloggar jag lite tidigare,för sedan ska jag se på film.
Idag började skolan igen och jag går nu upp 06.15 isället för 06.30. Mamma och pappa åker hemmifrån vid 06.30,så vi får själva passa bussen,släcka och låsa. När vi gick hemmifrån känndes det ändå som jag hade glömt hälften trots att jag kollade både två och tre gånger. Men det gick bra.

I skolan började vi med No och sedan gick dagen ganska fort i alla fall. Fick tillbaka ett So-arbete som vi gjorde innan jul om första världskriget med betyger VG-. Annars gjorde vi inte så mycket,utom att gå igenom lite nationella prov och sådant. Denna terminen måste jag lägga ännu mer tid till plugg och sånt,och det lär inte bli lätt....

skola imorgon

Hejsan

Det är bäst att passa på att njuta av den här sista dagen på lovet. Imorgon börjar det igen. Det ska bli kul att träffa alla igen men snart är vi igång igen med läxor och prov.Det börjar även dra ihop sig till gymnasieval,och jag är fortfarande inte säker på mitt val. Kände mej mer säker förut och det går upp och ner i perioder. Ibland känns det som jag är säker och har bestämmt mej,men helt plötsligt är jag osäker på både program och skola. 28 Januari är sista dagen.Den dagen känns avlägsen,men ändå så nära....


Sitter just nu och lyssnar på Ashley Tisdales låt Never gonna give you up. Den gillar jag jättemycket och jag tycker att den är en av hennes bästa låtar hittills (av dem jag har hört). Kolla in den på youtube!:)♥

Stel:(

Hej:)

Idag är jag grymt stel efter tävlingen igår. Kännde det inte då,men idag känns det och det ordentligt:S. Inte så kul.
Idag var vi på middag hos mormor och som vanligt var det så proppat med mat att man bara inte klarar av att äta upp allt. jag blev också påmind om att jag fyller 16 om knappt två månader och alla påminner mej om att jag då får börja övningsköra. Vilken mardröm det kommer att bli! Jag som inte ens klarar av att backa våran åkgräsklippare...

Haha,den här borde gälla för mej!

Igår kväll läste jag ut den tredje twilightboken! Slutet gick väldigt fort att läsa,det är ju då allting händer. jag hoppas att jag snart kan köpa tvåan,och att den finns kvar i någon affär. Jag tyckte att jag såg den på Bokia i Mariestad när jag var där och köpte ettan,men den kan ju vara slut,precis som på alla andra ställen. Vi får väl se◊

4 Januari

Hej:)

Tävlingen idag gick hyfsat,och vi fick en någorlunda bra start på våran första riktiga tävling. Men tyvärr vann jag inte:P
I morgon blir det middag hos mormor och jag har därför en ursäkt att använda några av mina nya kläder. Resten ska jag ha när skolan börjar så jag kan visa upp dem tillsammans med mitt nya halsband. Att skolan börjar snart igen känns inte så kul,men som tur är har man ju vänner som gör dagen mycket roligare och att den verkar gå snabbare.

                                     
                                                                      Var bara tvungen att ta med den här bilden,jag tyckte att den var så söt;)


3 Januari 2009

Hejsan!

Det har varit lite dåligt med bloggandet just de här senaste dagarna. Jag har sovit länge på dagarna och gjort annat på dagen och kollat på film och sådant på kvällarna. Jag har ju som ni vet också varit upptagen med att läsa en av världens bästa böcker,Om jag kunde drömma. Jag läste dock ut den härom dagen,så igår när vi var i Skövde,gav jag mej av i jakt på att köpa bok nummer 2! Men jag gick från affär till affär och hade de några böcker kvar? Näe då! Allra först gick jag till Akademibokhandeln. När vi var där innan jul hade det funnits ett helt bord med böcker. Men nu hittade jag inga och jag gick och frågade.

-Nej,ettan är helt slut och tvåan och trean har vi beställt,de kommer nästa vecka,kom tillbaka då!

Ingen lycka där inte.

Mamma kommer på att de kanske säljer den nere på Ålens. Jag är tveksam,men kommer sedan på att jag såg en skylt och ett bord med böcker när vi var där innan jul. Vi skyndar dit.

När vi kommer dit ser jag skylten,men finns det några böcker? Näe då.

Mamma säger att vi kan åka till Elins esplanad och Coop,om jag vill. De säljer ju också lite böcker.

När vi kommer till elins esplanad är hoppet inte stort. Vi gick runt bland böckerna och vi kunde inte hitta något.

I en desperat sista koll går jag ett varv till. Och helt plötsligt ser jag. I en hög ligger det tre böcker. Den tredje boken. att det var den tredje brydde jag mej inte om. det spelar ingen roll.

Så nu är jag igång oc läser igen. Att jag vaknar så sent beror på att jag sitter uppe ganska sent på kvällarna/natten. Det blir inte lite sent heller. men alla som någon gång läst en Twilightbok vet ju hur det är:P


Imorgon är det tävling som gäller. Första tävlingen med Jolita. Vi har bara tävlat clear round men nu bler det första gången i en riktig tävlings klass. Spännande....♣ 

RSS 2.0